Kenostrategi

Det finns många olika strategier som spelare använder sig av för att skaffa sig små fördelar. En strategi som förekommer inom kenokretsar är att man spelar på kenonivå 4 eller 5, det vill säga väljer fyra eller fem nummer att spela på, samt låter datorn (eller maskinen i spelbutiken) slumpa fram numren på kupongen. Genom att använda sig av denna strategi så ökar man sina möjligheter att vinna, i alla fall om man ska tro vissa spelare. Det är dock en helt ovetenskaplig metod utan rör sig snarare om en känsla utifrån personlig upplevelse.

Eftersom numren dras slumpmässigt säger inte statistiken särskilt mycket om vilka nummer som kommer dras, utan alla nummer har lika hög sannolikhet att dras. Vissa spelare använder sig av samma nummer gång på gång, medan andra ändrar sig utifrån vilka nummer de prickar in och inte. Även om det är ett turspel finns det en strategi som faktiskt fungerar, nämligen nedanstående.

Spela på färre nummer varje dragning

Denna strategi kan te sig lite märkligt och långt ifrån alla kenospelare håller med om att detta, men genom att spela på färre nummer vinner du en högre procentuell andel jämfört med din insats om du faktiskt vinner. Om du spelare på fyra nummer och prickar in tre av dessa, ger det mer pengar än om du spelar på tio nummer och får rätta på åtta av dem.

I vissa varianter av keno är du tvungen att välja ett visst antal nummer. Detta är en av anledningarna till varför det är viktigt att känna till husets regler. Generellt sett är det faktiskt bättre att välja färre nummer. Det är dock något av en balansakt eftersom du förmodligen aldrig kommer vinna om du endast väljer ett nummer, samtidigt som det är svårt att vinna någon större summa pengar om du spelar på 15 nummer.

Källa: https://keno-resultat.com/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *